• Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
      • Prihlásenie

    • Kontakty

        • Meno školy
        • Základná škola s materskou školou, Kudlov 781, Skalité
        • Telefón
        • základná škola: 0910 376 159 skola@zskskalite.edu.sk
          materská škola: 0948 010 771 msskalitekudlov@gmail.com
          školská jedáleň: 0948 060 771 jedalen.kudlov@gmail.com
          ŠKD: 0911 675 265 skola@zskskalite.edu.sk
          CVČ: 0917 518 965 cvcskalite1@gmail.com
          riaditeľka školy: 0915 977 560
          kancelária: 0910 376 159
          zástupkyna MŠ 0948 010 771
          vedúca jedálne 0948 060 771
        • Adresa školy
        • Skalité 781, 023 14 Skalité
          02314 Skalité
          Slovakia
        • IČO
        • 37812386
        • DIČ
        • 2021671278
        • Mobil
        • 0910376159
          • Dopravná výchova

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Dopravná výchova.

            Dňa 31.5. žiaci 3. a 4. ročníka absolvovali Kurz dopravnej výchovy pod vedením pracovníkov Mestskej polície v Čadci. Kurz prebehol na dopravnom ihrisku Čadca-Žarec. Žiaci sa oboznámili a prakticky natrénovali základné pravidlá cestnej premávky pre chodcov a cyklistov. Bonusom pre žiakov bola jazda v policajnom aute krížom-krážom po meste Čadca. Mgr.Chovaňákova, Mgr.Kotyrová, PaeDr.Koperová M.Grochalová

          • HLASUJ ZA MOTÍV NAŠEJ ŠKOLY NA OBLEČENÍ

            Krásny deň všetkým, máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie!

            Do školy prichádza nová školská kolekcia. Tento školský "merch" je niečo, čím chceme byť iní a zároveň hrdí na školu. Bude to niečo, čo je pekné, čo sa dá nosiť a čo nás bude aj mimo múrov našej školy reprezentovať.
            O tom, ktorý motív sa stane predlohou na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nielen mikiny a tričká, ale aj tepláky, batohy, čapice a ďalšie kúsky v rôznych farbách, určí hlasovanie od 31.5.  do 5.6.2023.  Tieto si bude možné potom objednať cez eshop priamo domov. Nákup bude dobrovoľný.
            Pomôžete nám vybra
            ť si ten najkrajší ? 😋

            Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/9220b7f6

          • Exkurzia - Mochovce, Nitra

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia - Mochovce, Nitra.

            V pondelok 22.5.2023 žiaci 7. až 9. ročníka absolvovali exkurziu do Energolandu v Mochovciach. Mochovce nás na naše veľké prekvapenie privítali výdatným dažďom, ktorý počas expozície prestal. Prezreli sme si interaktívnu výstavu približujúcu rôzne poznatky z oblasti výroby, využitie elektrickej energie s prevažným zameraním na energiu získanú z jadrových elektrárni. V 3D kine sme videli film predstavujúci tému výroby energie z časového hľadiska. Z Mochoviec sme pokračovali do Nitry. Z parkoviska sme sa slnkom rozhorúčeným mestom presunuli na hradný kopec. Obhliadli sme si výstavu Diecézneho múzea v Nitre, Katedrálu sv. Emeráma aj s výstupom na vežu. Obidve miesta nám predstavili odborní sprievodcovia. Exkurziu sme zakončili spevom v autobuse. V playliste nechýbali šlágre – Dlouha noc, „Sklíčka“, Neďaleko od Trenčína... Exkurziu zorganizoval Mgr. Kotyra Žiakov sprevádzali: Mgr. Kotyrová, Mgr. Golisová, Mgr. Vojčiňáková a praktikantka Bc. Štafenová

          • 6. ročník KUDLOVSKEJ KOPAČKY

            FUTBALISTI POZOR!

            OZ Detstvo Kudlov, ZŠ s MŠ, Kudlov 781, Skalité a SZUŠ Skalité pripravilo pre Vás a Vaše rodiny akciu, ktorou by sme chceli vyzdvihnúť spoločne strávený čas rodiny. Pri tejto príležitosti by sme Vás chceli srdečne pozvať na 6. ročník futbalového turnaja KUDLOVSKÁ KOPAČKA.

            Kedy to bude? 27. mája 2023 od 13:00 hod. 

            Kde to bude? ihrisko s umelou trávou Skalité - Kudlov

            Kto môže hrať? Hrajú družstvá k kategórii do 10 rokov, do 14 rokov a nad 14 rokov.

            A čo štartovné? 4 eurá/osoba nad 14 rokov,  2 eurá/osoba do 14 rokov (žiaci ZŠ)

            Štartovné zahŕňa: guláš, nápoj a odmena

            Zapojte svoju fantáziu a vymyslite si názov družstva, ktorý je potrebné nahlásiť spolu s počtom hráčov vo vašom družstve.REGISTRÁCIA A ŠTARTOVNÉ - info na 0948 188 166 

            A čo deti a ženy? 

            Súčasťou akcie budú zadarmo rôzne atrakcie a súťaže pre deti a ženy - zapojiť sa môžu samozrejme aj muži: - športovo - zábavné disciplíny, - odmeny a sladkosti, - občerstvenie a bufet, - hudba

            Čaká  Vás aj výstava výtvarných prác žiakov Súkromnej základnej umeleckej školy v Skalitom

            V prípade nepriaznivého počasia sa bude turnaj konať v telocvični a ostatné atrakcie v priestoroch školy, nezabudnite si preto športovú obuv na prezutie. Každý účastník sa tohto podujatia zúčastňuje na vlastnú zodpovednosť.

            Akciu financuje OZ Detstvo Kudlov a Obec Skalité.

            PRÍĎTE SI SPRÍJEMNIŤ S CELOU RODINKOU májovú sobotu.  Tešíme sa na Vás

          • Viedeň - FLIP

            Vo štvrtok (11. 5. 2023) kroky našich žiakov viedli do Viedne, konkrétne na miesto Erste Financial Life Park (FLIP), do areálu Erste Campus. Počas dvojhodinovej prehliadky si žiaci prehlbovali svoje vedomosti v oblasti rozvíjania finančnej gramotnosti. Pri vstupe dostali do rúk tablety, prostredníctvom ktorých navzájom komunikovali a riešili zaujímavé úlohy. Prehliadka prebiehala v praktickom laboratóriu, ktoré zábavnou formou vysvetľovalo problematiku financií, stimulovalo kreatívne myslenie a rozhodovanie mladých pri spravovaní ich peňazí. 

            Za skvelý nápad ďakujeme Nadácii Slovenskej sporiteľne (FLIP Tour), vďaka ktorej sme mohli zrealizovať túto skvelú exkurziu.

            Mgr. Šimaliaková, PhDr. Takáčová, Mgr. Majchráková

          • EXKURZIA – OSVIENČIM, KRAKOV

            Do fotogalérie bol pridaný nový album EXKURZIA – OSVIENČIM, KRAKOV .

            Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka absolvovali 15. 5. 2023 (pondelok) poznávaciu exkurziu do Poľska – Osvienčimu. Mali možnosť nahliadnuť do priestorov koncentračných táborov Auschwitz I. a Auschwitz II. – Birkenau. Práve na týchto miestach sa počas II. svetovej vojny odohrali hrôzy, na ktoré Poliaci i v súčasnej dobe spomínajú so slzami v očiach. Vstup do týchto priestorov nenechal chladnými ani našich žiakov. Po 3-hodinovej prehliadke Osvienčimu sa žiaci autobusom previezli do krásneho historického mesta Krakov, kde sa dozvedeli viac o historických pamiatkach tohto mesta vďaka komentovanej prehliadke nášho sprievodcu Michala, ktorý nám spríjemňoval pobyt v Poľsku celý deň. Cestou späť boli žiaci „preskúšaní“ zo získaných informácií formou „easy kvízu“ cez aplikáciu Kahoot. Víťazi boli odmenení sladkosťou. Celý výlet bol pre nás silným citovým a kultúrnym zážitkom.

            Mgr. Šimaliaková, Mgr Kotyra, Mgr. Budošová, Mgr. Ferjancová

          • Deň sv. Floriána

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň sv. Floriána.

            Ďakujeme našim hasičom z DHZO Skalité, ktorí pri príležitosti dňa sv. Floriána, patróna hasičov, navštívili žiakov ZŠ a deti MŠ, predstavili im hasičskú techniku a v neformálnych rozhovoroch ich oboznámili s prácou hasičov.

          • Geografická olympiáda - okresné kolo

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Geografická olympiáda - okresné kolo.

            51. ročník okresného kola Geografickej olympiády sa uskutočnil 31.3. 2023 v Kultúrnom dome v Čadci. V konkurencii 139 súťažiacich z celého okresu dosiahli pekné výsledky vo svojich kategóriách títo žiaci:

            Kategória E – Martin Kotek: 3. miesto, postup do KK

            Kategória F – Ella Kocúrová: 21. miesto

            Kategória G – Peter Lucák: 7. miesto Matúš Klušák: 8. miesto Adrián Korbaš: 17. miesto

            Ďakujeme za reprezentáciu  a postupujúcemu Martinovi Kotekovi prajeme veľa úspechov.

            Mgr. E. Révayová

          • Veterinárka nemocnica Anima Vets v Žiline

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Veterinárka nemocnica Anima Vets v Žiline.

            V piatok 28.4.2023 sa žiaci 3.A, 4.A, 4.B zúčastnili exkurzie vo Veterinárnej nemocnici Anima Vets v Žiline. Nebola to len taká obyčajná exkurzia, bola aj s malou zápletkou :-) Spočiatku sme boli rozdelení na dve skupiny, a kým jedna skupina čakala na vstup do kliniky, druhá si skracovala čas športovaním na super športovom ihrisku. Keďže škriatkovia v ten deň úradovali veľmi statočne, museli sme sa presunúť o pár kilometrov ďalej na inú kliniku. A tam to celé začalo... Privítal nás veľmi milý kolektív a celý čas sa nám venoval skvelý pán doktor MVDr. Martin Mitra. Previedol nás celou nemocnicou, ukázal nám všetky prístroje, mohli sme sa pozrieť na krvinky pod mikroskopom. V priamom prenose sme videli operáciu psíka a aj choré a ošetrené zvieratká (jedného psíka čakala ešte operácia). Videli sme CT prístroj, snímky z neho a ešte veľa, veľa iného. PaedDr. Koperová, Grochalová a Mgr. Kotyrová

          • Vesmír očami detí – výtvarná súťaž

            „Zrodenie života“ – Aneta Jašurková, žiačka 8. A triedy

            20. apríla 2023 sa v priestoroch Kysuckého múzea v Čadci konalo odovzdávanie cien 38. ročníka celoslovenskej výtvarnej súťaže „Vesmír očami detí“, ktoré bolo spojené s vernisážou výstavy postupujúcich prác za okres Čadca. Našu školu bude na celoslovenskom kole reprezentovať práca žiačky 8. A triedy – Anety Jašurkovej, pod názvom „Zrodenie života“.

            Srdečne gratulujeme a držíme palce v celoslovenskom kole. Zároveň ďakujeme všetkým ostatným nádejným umelcom, ktorí sa do súťaže zapojili.

            Mgr. Šimaliaková I.

             

        • STAVEBNÉ PRÁCE V AREÁLI ŠKOLY
          • STAVEBNÉ PRÁCE V AREÁLI ŠKOLY

            Vážení zamestnanci, rodičia, milí naši žiaci!

            Týmto vás chceme upozorniť, že v týchto dňoch  sa uskutočnia stavebné práce súvisiace s úpravou terénu a prípravou stavby v areáli materskej školy Preto vás žiadame o zvýšenú opatrnosť a ohľaduplnosť počas celej doby opravy a zároveň je zákaz vstupovať do ohraničenej zóny. Za pochopenie ďakujeme a veríme, že práce prebehnú bez problémov.

          • Deň Zeme

            "Ak skutočne milujete prírodu, všade nájdete krásu." (V. Van Gogh)

            Ako žiaci našej školy majú radi prírodu, a ako im záleží na našej planéte, ukázali 21. apríla, počas Dňa Zeme, ktorý sme venovali nielen rôznym aktivitám, ale aj čisteniu nášho okolia. Pracovali s naozaj veľkým nasadením, o čom svedčili aj tenisky alebo mikiny vhodné rovno do práčky. Aj takto vyzerajú hrdinovia!

            ĎAKUJEME!

            Mgr. Golisová

          • Oznam Školskej jedálne

            Milí rodičia!

            Od 02.05.2023 začíname s obedmi zadarmo, takže ešte pár informácií, ktoré si pozorne prečítajte:

            1.) dieťa, ktoré je prihlásené na obedy musí mať elektronickú stravenku (čip), čip si môžete zakúpiť v kancelárii vedúcej ŠJ v sume 1,50 € (neplatí pre mš)

            2.) deti, ktoré nepôjdu do školy si odhlasujte, lebo ak sa nezúčastňujú výchovno-vzdelávacieho procesu nemajú nárok na obed zdarma, potom obed platíte v plnej výške

            Odhlasovanie je možné :

            -elektronicky: https://www.jedalen.sk/ pondelok ráno do 7:30 hod ostatné dni deň vopred do 13:30, čiže na utorok si odhlásim obed v pondelok  atď...do 13:30 (prihlasovacie údaje vám poskytneme od 02.05 2023 na požiadanie)

            -telefonicky:0948 060 771

            -osobne

            V prípade nejasností vám radi poskytneme informácie

          • Divadelné predstavenie

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie.

            Dňa 27.4. 2023 sa naši žiaci prvého stupňa zúčastnili v rámci 55.ročníka Palárikovej Rakovej divadelného predstavenia klasickej rozprávky P. Dobšinského Trojruža v modernejšom prevedení a v podaní dvoch skvelých hercov z NevaDivadla Róberta Maťuša a Lukáša Jurka. Po skončení predstavenia sme sa zároveň zúčastnili pietneho aktu kladenia vencov pri pamätníku padlým v 2.sv. vojne v ústredí obce Skalité. Báseň predniesla naša žiačka 7. ročníka Nina Piščeková Foto a text Mgr. Kotyrová

      • 2023/2024

      • Okresné kolo

          • Patrik Urbánek

          • úspešný riešiteľ
          • Olympiáda v anglickom jazyku · Okresné kolo · 2023/2024
          • Terézia Krajčová

          • úspešný riešiteľ
          • Olympiáda v anglickom jazyku · Okresné kolo · 2023/2024
      • 2022/2023

      • Mestské kolo

          • Daniela Urbánková

          • 1. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
          • Nina Piščeková

          • 3. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
          • Tomáš Časnocha

          • 3. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
      • Regionálne kolo

          • Viktória Straková

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Nela Michalíková

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Sofia Serafinová

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Viktória Mikulová

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Marcus Tomica

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Matúš Klušák

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Karolína Serafinová

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Peter Lucák

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Jakub Cech

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Šimon Krištofik

          • 3. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Dávid Jašurek

          • 3. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Filip Jašurek

          • 4. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
      • Celoštátne kolo

          • Dávid Jašurek

          • 1. miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
          • Dávid Jašurek

          • 5. miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
          • Šimon Krištofik

          • 7.miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Kudlov 781, Skalité
        • základná škola: 0910 376 159 skola@zskskalite.edu.sk materská škola: 0948 010 771 msskalitekudlov@gmail.com školská jedáleň: 0948 060 771 jedalen.kudlov@gmail.com ŠKD: 0911 675 265 skola@zskskalite.edu.sk CVČ: 0917 518 965 cvcskalite1@gmail.com riaditeľka školy: 0915 977 560 kancelária: 0910 376 159 zástupkyna MŠ 0948 010 771 vedúca jedálne 0948 060 771
        • Skalité 781, 023 14 Skalité 02314 Skalité Slovakia
        • 37812386
        • 2021671278
        • 0910376159
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje