• Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
      • Prihlásenie

    • Kontakty

        • Meno školy
        • Základná škola s materskou školou, Kudlov 781, Skalité
        • Telefón
        • základná škola: 0910 376 159 skola@zskskalite.edu.sk
          materská škola: 0948 010 771 msskalitekudlov@gmail.com
          školská jedáleň: 0948 060 771 jedalen.kudlov@gmail.com
          ŠKD: 0911 675 265 skola@zskskalite.edu.sk
          CVČ: 0917 518 965 cvcskalite1@gmail.com
          riaditeľka školy: 0915 977 560
          kancelária: 0910 376 159
          zástupkyna MŠ 0948 010 771
          vedúca jedálne 0948 060 771
        • Adresa školy
        • Skalité 781, 023 14 Skalité
          02314 Skalité
          Slovakia
        • IČO
        • 37812386
        • DIČ
        • 2021671278
        • Mobil
        • 0910376159
          • ADVENTNÉ TRHY - výzva

            Milí rodičia, zamestnanci a priatelia školy.
            Po minulom roku sme sa (OZ DETSTVO KUDLOV) opäť rozhodli  zúčastniť sa  ADVENTNÝCH TRHOV v Skalitom.  Chceme Vás požiadať, aby ste sa prihlásili vyplnením tohto formulára PRIHLASOVANIE,

            ak chcete prispieť svojimi výrobkami, maškrtami do stánku" KUDLOVSKÉ MAŠKRTY" v Skalitom. Týmto prieskumom potrebujeme zistiť množstvo a druh  tovaru,  ktorý budeme ponúkať. Vopred ĎAKUJEME.

            Svoje výrobky následne môžete priniesť do 1.12. od 08:00 do 15:30 hod. do školy alebo CVČ v centre obce, resp. 2.12.2023 priamo na trhy od 8:00 hod. do stánku našej školy. Ďakujeme.

          • Medovníková súťaž

            Milí žiaci, Vážení rodičia. Zástupcovaia žiackého školského parlamentu vás pozývajú, zapojiť sa do súťaže o najkrajší medovníček. Kategórie sú 3: 1. kategória MŠ .

                                                                         2. kategória  ZŠ - 1. stupeň.

                                                                         3. kategória - ZŠ - 2. stupeň.

            Tešíme sa na všetky medovníčky. 

          • Finančná gramotnosť v 9.A

            Téma finančnej gramotnosti je v súčasnosti veľmi žiadaná a veľmi potrebná. Je nutné, aby boli aj naši žiaci v tejto oblasti dostatočne informovaní a vzdelaní. Vďaka Nadácii Partners Group SK a úžasnej mladej lektorke Stanislave Čaneckej si mohli deviataci vyskúšať, ako efektívne hospodáriť s peniazmi ešte skôr, ako dostanú prvú výplatu. Cieľom prednášky bolo oboznámenie sa s pojmami – finančná gramotnosť, dobré a zlé dlhy, účty, poistenia, poplatky, debetné a kreditné karty, bývanie – hypotéka, úver, dôchodkový systém – 1., 2. a 3. pilier a mnohé iné. Prednáška bola obohatená o praktické úlohy súvisiace s financiami (výplatná páska – hrubá mzda, čistá, mzda, odvody). Žiaci by mali už vo svojom veku vedieť, že je dôležité peniaze zarobiť, ale oveľa dôležitejšie je správne ich použiť a investovať.

          • Október bol mesiacom úcty k starším

            V uplynulom mesiaci Naši parlamentní zástupcovia vyzvali nás všetkých, aby sme sa zapojili do výzvy, ktorá niesla názov "Október - mesiac úcty voči našim starším". Celý tento mesiac bol plný príležitostí pre žiakov a žiačky, aby ukázali svoju vďaku a lásku voči starším generáciám.

            Máme radosť, že mnohí z vás prijali túto výzvu a aktívne sa zapojili do rôznych aktivít. Ďakujeme každému, kto prejavil svoj záujem a zúčastnil sa tohto dôležitého podujatia. Niektorí z vás piekli lahodné koláčiky, iní navštívili svojich starých rodičov, a niektorí sa dokonca venovali výrobe krásnych čajových pohárikov pre svojich drahých starých.

            Rovnako sme plni hrdosti na naše deti zo ŠKD, ktoré sa aktívne zapojili do tejto iniciatívy. Spolu so svojimi úžasnými vychovávateľkami, Ankou a Ivetkou, ukázali, že aj malé gestá a prejavy lásky môžu mať veľký význam. Tento mesiac bol príležitosťou na to, aby sme si uvedomili, aké cenné sú naše staršie generácie a ako dôležité je prejavovať im svoju úctu a lásku nielen v októbri, ale po celý rok. Ešte raz ďakujeme všetkým za ich účasť a príspevok k tejto krásnej iniciatíve! Vaši parlamenťáci :-)

          • Učiteľská osobnosť Slovenska

            Milí rodičia, kolegovia, žiaci,

             termín uzavretia nominácií tých najlepších učiteľov a učiteliek na získanie prestížneho titulu Učiteľská osobnosť Slovenska pre rok 2023 sa nezadržateľne blíži. Učitelia môžu byť nominovaní či už vlastnými kolegami, žiakmi alebo rodičmi žiakov do 5.11.2023. Napriek tomu, že je toto povolanie absolútnou nevyhnutnosťou pre gramotnosť a inteligenciu celého ľudstva, na Slovensku je pomerne podhodnotené. Aj preto sa organizuje ocenenie Učiteľská osobnosť Slovenska, ktoré vyzdvihuje prácu a snahu skutočných učiteľských osobností.

            Nominovať inšpiratívnych učiteľov či učiteľky môžete na tomto linku: Nominujte - Učiteľská osobnosť Slovenska (ucitelskaosobnost.sk)

            Už len Vaša nominácia môže byť pre mnohých šikovných učiteľov ocenením ich dlhoročnej práce. Pre tých pokorných dokonca veľkým prekvapením, ktoré ich môže posunúť na laureáta ocenenia a dokonca až do celosvetového kola „Global Teacher Prize“! Áno, aj na Slovensku máme učiteľov na svetovej úrovni.

          • DICK WHITTINGTON AND HIS CAT

            V utorok 24. októbra sme si spolu s 3.A, 3.B, 4.A, 5.A a 6.A spríjemnili deň návštevou divadelného predstavenia v Dome kultúry v Čadci. Nešlo však o obyčajné divadlo - tentokrát prebiehalo v anglickom jazyku pod názvom “Dick Whittington and His Cat“ (Dick Whittington a jeho mačka). Žiaci si tak mohli pozrieť originálne znenie anglickej rozprávky o životnom príbehu chlapca Dicka a jeho mačky, ktorému sa vďaka jeho vernej štvornohej spoločníčke podarilo zbohatnúť a stať sa starostom Londýna. Naše deti si zároveň mohli vyskúšať aj etiketu správania na divadelnom predstavení, čo im išlo veľmi dobre. Sme hrdí, že aj takto, mimo školy, vedia reprezentovať a pekne sa správať

          • VEČERNÁ ŠKOLA PRE RODIČOV

            Vážení rodičia, pozývame Vás na  verejné online podujatie "Vedomé a rešpektujúce rodičovstvo", ktoré usporadúva Bezpečný internet,  ktoré sa bude konať DNES 26.10.2023; 17:30 – 19:00.

            Byť vedomým rodičom v dnešnej digitálnej dobe je naozaj dôležité. Prináša totiž so sebou mnohé riziká, ktoré chtiac-nechtiac prispievajú k formovaniu našich detí .

            Ako si poradiť so závislosťou detí na digitálnych technológiách?Na ktorých kľúčových premenných je postavené vedomé rodičovstvo?Aké výchovné stratégie by mali vedomí rodičia ovládať?Ako nastaviť pravidlá používania digitálnych technológií čo najefektívnejšie?

            Odpovede na tieto otázky popretkávané skúsenosťami z praxe vám prinesie Michal Božík, psychológ z VÚDPaP-u. 

            Tešíme sa na vás. Link na pripojenie: https://us06web.zoom.us/j/87622741752 

             

          • Misijná čokoládka

            Naši žiaci, učitelia a dobročinní rodičia vytvorili tento záhadný a dobrodružný príbeh, keď sa spojili v nezabudnateľnej misijnej zbierke pre krásnu Afriku. Srdcervúca vďaka všetkým, ktorí sa zapojili a sú prínosom a svetlom nádeje v tých najvzdialenejších kútoch sveta. ĎAKUJEME vaši parlamenťáci

          • Deviataci čítajú prvákom 2023

            Motivácia je základ! To, že je čítanie dôležité a že môže byť aj príjemné, sme chceli ukázať aj našim najmenším kamarátom – prváčikom. Navštívili sme ich na hodine slovenčiny a prečítali im zopár pekných rozprávok. Jednoduchými otázkami sme si nenápadne overili, či nás počúvali a čo si zapamätali. Ich šikovnosť a pozornosť sme  odmenili vlastnoručne  vyrobenými obrázkami . Všetci mali veľkú radosť a prekvapenie sa im páčilo. Úsmevy prváčikov boli pre nás odmenou. Dostali sme prísľub, že na konci roka nám prídu prečítať oni a my sa na to už teraz tešíme.  Aktivitu pripravili žiaci 9. ročníka: Tamara, Natália, Dávid, Rišo, Samuel, Lukáš a Matej. 

          • Predlžujeme prihlasovanie do 10.10.

            Vážení rodičia. Pre viacero otázok upresňujeme niektoré fakty o Všestrannej pohybovej príprave, ktorá môže fungovať aj na našej škole:

            VŠESTRANNÁ POHYBOVÁ PRÍPRAVA je nový projekt Kysuckého športu pre žiakov a žiačky základných škôl, ktorý buduje ich silu, kondíciu, koordináciu, držanie tela, mentálne zdravie a ďalšie dôležité benefity spojené s komplexnou a pravidelnou pohybovou činnosťou. Proces sa deje pod dohľadom skúsených profesionálov a profesionálok. 

            Oficiálny termín prihlasovania sa bol predĺžený do 10. 10. 2023

            Miesto a termín konania je naša telocvičňa ZŠ s MŠ Kudlov Skalité a to každú stredu od 13.30 h do 15.00 h.  Všestranná sa začne, ak sa prihlási dostatočný počet žiakov a žiačok. Možný začiatok je streda 11. 10. 2023.

             

            Viac o cene, filozofií a garanciách projektu nájdete na  www.vsestranna.sk kde sa viete aj zaregistrovať.  

          • Prehľad a platba v školskej jedálni.

             

            Platby sa uskutočňujú vždy do 25. v mesiaci na mesiac nasledujúci, to znamená do 25.9.2023 na mesiac október 2023 a to bezhotovostne cez internetbanking, alebo formou trvalých príkazov, alebo poštovou poukážkou. Pri platbách poštovou poukážkou je nutné , aby prišli rodičia dokladovať zaplatenie cez poštovú poukážku, nakoľko prevod prostriedkov cez poštu trvá od 3 – 6 dní,  tak  aby bolo možné identifikovať platbu za stravníka včas.Rozpis platieb v priloženom súbore.

             

          • POZOR !

            Z dôvodu pohybu detí MŠ v areáli školy počas pobytu vonku od 10:00 do 111:30 h. denne je uzatvorená plocha od kotolne ku hlavnému vchodu. Parkovanie v tomto čase možné po kotolňu. V prípade  potreby (kuriér, návšteva a pod.) kontaktujte 0910376159. Ďakujeme za pochopenie a rešpektovanie ZÁKAZU.

      • 2023/2024

      • Okresné kolo

          • Patrik Urbánek

          • úspešný riešiteľ
          • Olympiáda v anglickom jazyku · Okresné kolo · 2023/2024
          • Terézia Krajčová

          • úspešný riešiteľ
          • Olympiáda v anglickom jazyku · Okresné kolo · 2023/2024
      • 2022/2023

      • Mestské kolo

          • Daniela Urbánková

          • 1. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
          • Nina Piščeková

          • 3. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
          • Tomáš Časnocha

          • 3. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
      • Regionálne kolo

          • Viktória Straková

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Nela Michalíková

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Sofia Serafinová

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Viktória Mikulová

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Marcus Tomica

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Matúš Klušák

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Karolína Serafinová

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Peter Lucák

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Jakub Cech

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Šimon Krištofik

          • 3. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Dávid Jašurek

          • 3. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Filip Jašurek

          • 4. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
      • Celoštátne kolo

          • Dávid Jašurek

          • 1. miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
          • Dávid Jašurek

          • 5. miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
          • Šimon Krištofik

          • 7.miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Kudlov 781, Skalité
        • základná škola: 0910 376 159 skola@zskskalite.edu.sk materská škola: 0948 010 771 msskalitekudlov@gmail.com školská jedáleň: 0948 060 771 jedalen.kudlov@gmail.com ŠKD: 0911 675 265 skola@zskskalite.edu.sk CVČ: 0917 518 965 cvcskalite1@gmail.com riaditeľka školy: 0915 977 560 kancelária: 0910 376 159 zástupkyna MŠ 0948 010 771 vedúca jedálne 0948 060 771
        • Skalité 781, 023 14 Skalité 02314 Skalité Slovakia
        • 37812386
        • 2021671278
        • 0910376159
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje