• Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
      • Prihlásenie

    • Kontakty

        • Meno školy
        • Základná škola s materskou školou, Kudlov 781, Skalité
        • Telefón
        • základná škola: 0910 376 159 skola@zskskalite.edu.sk
          materská škola: 0948 010 771 msskalitekudlov@gmail.com
          školská jedáleň: 0948 060 771 jedalen.kudlov@gmail.com
          ŠKD: 0911 675 265 skola@zskskalite.edu.sk
          CVČ: 0917 518 965 cvcskalite1@gmail.com
          riaditeľka školy: 0915 977 560
          kancelária: 0910 376 159
          zástupkyna MŠ 0948 010 771
          vedúca jedálne 0948 060 771
        • Adresa školy
        • Skalité 781, 023 14 Skalité
          02314 Skalité
          Slovakia
        • IČO
        • 37812386
        • DIČ
        • 2021671278
        • Mobil
        • 0910376159
          • Didaktické hry

            Dňa 25.6.2024 sa v našej škole uskutočnili Didaktické hry a účelové cvičenia 2. stupeň a 26.6.2024 pre žiakov 1. stupňa. Žiaci si vyskúšali prakticky, ako postupovať pri poskytnutí prvej pomoci a ošetrenia raneného, ako zdolať prekážky v teréne, ako sa orientovať v teréne, ukázali ako poznajú liečivé rastliny. Predviedli svoje zručnosti aj pri vytvorení ohniska. Chválime ich za ich šikovnosť.

            Mgr. Čimborová

        • Riaditeľské voľno v MŠ 16.07.2024
          • Riaditeľské voľno v MŠ 16.07.2024

            Riaditeľka ZŠ s MŠ Skalité – Kudlov 781, 023 14 Skalité Vám oznamuje, že na základe  § 150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o doplnení niektorých zákonov udeľuje voľno dňa 16.07.2024 deťom materskej školy z prevádzkových dôvodov (prerušenie dodávky elektrickej energie, školská kuchyňa nebude v prevádzke) S pozdravom L. Serafinová, riaditeľka školy

          • SKUTOČNE ZDRAVÁ ŠKOLA

             

            Vážení rodičia chcela by som Vám oznámiť skvelú správu zapojili sme sa s pani učiteľkou Takáčovou a Šimaliakovou do projektu Skutočne zdravá škola - medzinárodne uznávaného programu, ktorý našej škole pomôže dosiahnuť kvalitnejšie stravovanie a vzdelávanie o jedle.

            SKUTOČNE ZDRAVÁ ŠKOLA????

             

            Žiadne zmeny sa nestanú samé od seba - ak nebudeme zmeny aktívne požadovať, súčasná situácia sa nezlepší. A preto sa naša skôlka zapojila do projektu "Skutočne zdravá škola".

            ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ????

            Program Skutočne zdravá škola komplexne rozvíja kultúru stravovania vo všetkých ekologických, ekonomických, sociálnych a zdravotných súvislostiach. Téma jedla je natoľko univerzálna a komplexná, že prechádza prakticky všetkými vzdelávacími oblasťami, prostredníctvom čoho je možné naplniť veľkú časť očakávaných vzdelávacích výstupov od úrovne predškolského vzdelávania až po 2. stupeň základných škôl. Je to praktický odbor, blízky úplne všetkým a týka sa celej populácie v každodennom živote.

            V súčasnosti kladieme dôraz na zdravý životný štýl. Zapojením sa do programu Skutočne zdravá škola, chceme SKUTOČNE ZDRAVO ŽIŤ. Spestrením stravy a doplnením ovocia a zeleniny, chceme už od útleho veku viesť tých najmenších k správnym stravovacím návykom. Zriadením vlastnej záhradky a vyvýšeného záhonu chceme naučiť deti, aby si jedlo dokázali vypestovať a aby si vážili hodnotu zdravých potravín.

             

            Ciele programu Skutočne zdravá škola

            ???? zdravé deti

            ???? potravinovo gramotní ľudia

            ????  aktívne miestne spoločenstvá

            ???? udržateľné hospodárstvo

            ???? zdravé životné prostredie

             

            Vzdelávanie

            ???? Zapájanie sa do mimoškolských vzdelávacích aktivít v oblasti výživy a zdravia

            ???? Téma udržateľného stravovania je zakomponovaná v učebných osnovách vybraných predmetov

            ????  Navštevy fariem, pestovanie na záhrade alebo v budove školy, lekcie varenia a spoznávanie tradičných remesiel.Nájdete nás na stránke : https://skutocnezdravaskola.sk/mapa-zapojenych-skol-a-skolok?title=&region=5&town=Skalit%C3%A9&type=&certificate=

             

          • English star

            Naši žiaci dosiahli vynikajúce výsledky v súťaži English Star! Počas tohto  podujatia preukázali svoje výnimočné schopnosti a znalosti z anglického jazyka, čím opäť potvrdili svoju šikovnosť a usilovnosť.

            Súťaž English Star je známa svojimi vysokými nárokmi na jazykové schopnosti a kreativitu účastníkov. Naši žiaci však ukázali, že sú pripravení čeliť týmto výzvam. Vďaka dôkladnej príprave a neúnavnej práci našich učiteľov získali viacerí ocenenie a uznanie.

            Gratulujeme všetkým zúčastneným žiakom za ich úžasné výkony.

            Mgr. Revayová M., Mgr.Kotyrová L., Mgr. šimaliaková I.

          • PROJEKT ERASMUS+ MAJSTRI TECHNIKY

            V dňoch 06.06. - 07.06. 2024 sa uskutočnila v hoteli Canyon v Lipovciach národná súťaž na Slovensku, ktorá bola súčasťou medzinárodného projektu Erasmus+ MAJSTRI TECHNIKY - MANUÁLNE ZRUČNOSTI SÚ NA NEZAPLATENIE. Do projektu sú zapojené organizácie z troch krajín: SEA – agentúra pre vzdelanie a vedu, o.z. Bratislava, Slovensko, Mali Majstor obrt, Osijek, Chorvátsko, Zavod TCTS, Slovenske Konjice, Slovinsko.

            Súťaže sa zúčastnili dvojice žiakov z 10 slovenských škôl, ktoré sú zapojené do projektu. Našu školu reprezentovali žiačky: Barbora Krčmáriková 8.A a Andrea Capeková 8.B. Ich úlohou bolo vyrobiť z preglejky pomocou stroja UNIMAT organizér na drobné veci. Pri hodnotení rozhodoval pracovný postup, funkčnosť výrobku, presnosť, estetika a poriadok na pracovnom stole. Ich výrobok bol veľmi pekný a napokon sa umiestnili sa na štvrtom mieste.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy!

                                                                                                                                                   Mgr. Dušan Kotyra
             

          • Školský výlet - Hrad Červený Kameň

            Hurá do hradu! Tešili sa žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka počas školského výletu. Prekrásny hrad Červený Kameň očaril žiakov svojou polohou v malebných Malých Karpatoch. Ani interiér hradu nesklamal. Dobové interiérové zariadenia šľachty obdivovali počas prechádzky salónmi, spálňami, jedálňou aj rytierskou sálou.  Ako prebiehal život na hrade v týchto miestnostiach a aké legendy sa viažu k vzniku hradu, sa žiaci dozvedeli od sprievodcu. Škoda, že návštevu History parku v Štefanovej sme museli zrušiť pre silný dážď.

            Mgr. M. Revayová, Mgr. E. Révayová

          • Oznam školskej jedálne.

            Zápisné lístky na september 2024

            Pozorne čítajte

            S účinnosťou od 1.1. 2019 nadobudla účinnosť zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.

             

            Podľa § 4 ods. 6 zákona č. 544/2010 Z.z. sa dotácia na stravu poskytuje len za každý deň, v ktorom sa žiak zúčastnil na výchovno-vzdelávacom procese a zároveň odobral stravu. Ak žiak nebude prítomný v škole a nebol odhlásený zo stravy, dotácia vo výške mš-1,40€ ,1-4 2,10 €,5-9-2,30€ na konkrétneho žiaka/ dieťa sa nemôže uplatniť! 

             

            Dotácia na stravu sa poskytne za každý deň, v ktorom sa žiak:

            • zúčastnil vyučovania
            • odobral stravu (v prípade akéhokoľvek neodobratia obeda, žiakovi dotácia nepatrí a za obed hradí plnú sumu)

             

             

            PODMIENKY PRIHLÁSENIA STRAVNÍKA NA STRAVOVANIE NA ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025:

            1. Doručiť podpísaný zápisný lístok do 27.06.2024 , treba odkliknúť aj cez edupeage  (email jedalen.kudlov@gmail.com alebo osobne p. vedúcej ŠJ - denne od 8.00 hod. do 14.00 hod.)

            2. Uhradiť 

                         a.) jednorazový príspevok podľa VZN do 31.08.2020 v sume MŠ predškolák (s dotáciou 1,40€/deň)                      52,00€   (20x2,10=42+réžia september 5€ + október 5€)

            1. – 4.                                                                                     44,00 €   (20x1,70=34,00+réžia september 5€ + október 5€)

            5. –  9.                                                                                    48,00 €   (20x1,90=38,00+réžia september 5€ + október 5€)

             (ktorý slúži ako zábezpeka, v prípade, že stravník nedodrží podmienky dotácie)

                         b.) Stravníci  , ktorý majú preplatky zábezpeku neplatia.

             Vedúca Šj 

          • Školský výlet - Ostrava

            Exkurzie rôzneho zamerania žiaci vymenili za adrenalín! Na základe vlastného výberu sa deviataci ocitli v Ostrave – v Laser aréne a na motokárach v E-MOTION Parku . Prostredníctvom napínavej kolektívnej „hry“ si upevnili medzitriedne vzťahy a spoluprácu. Smiech striedalo napätie, dobrú náladu a emócie bolo cítiť zo všetkých strán. Najkrajší výlet (podľa slov žiakov) pre mojich super deviatakov!

            Ďakujem za krásne roky s Vami, deviataci moji!                                                                                   

            Mgr. Šimaliaková, Mgr. Römerová

          • Exkurzia populárno-náučné centrum Veľký svet techniky.

            31. mája sa ôsmaci vydali autobusom do Ostravy-Vítkovic, kde navštívili populárno-náučné centrum Veľký svet techniky. Hravou formou sa tu predstavujú zaujimavosti vedy a techniky. Vyskúšali sme aj 3D kino, virtuálnu realitu a Divadlo vedy. Poznávanie prostredníctvom zábavy a hry a na vlastnej koži žiaci zhodnotili slovami "To bolo najlepšie múzeum, v akom sme kedy boli!" Exkurzia pokračovala návštevou expozície Malý svět techniky. Tu si žiaci vyskúšali najrôznejšie vynálezy technického pokroku od doby priemyslovej revolúcie až po súčasnosť. Mgr. Kotyra, Mgr. Revayová M.

          • Zápis do SZUŠ

            SZUŠ Skalité Kudlov oznamuje, že sa bude konať zápis nových žiakov do hudobného, výtvarného, tanečného a divadelného odboru na šk. rok 2024/2025.

            Viac info na plagáte.

            Tešíme sa na Vás

          • Súťaž  s COOP Jednotou

             

            Naša škola je známa tým, že sa radi zapájame do rôznych súťaží a výziev. Inak tomu nebolo ani tento školský rok. Počas jarných mesiacov mali žiaci možnosť zapojiť sa do súťaže, v ktorej hlavnou cenou bol výlet do Tatralandie alebo Terchovej. Víťazstvo nám uniklo len o vlások – skončili sme na 2. mieste. Organizátor COOP Jednota Čadca poslal našim žiakom, ktorí sa do súťaže zapojili,  kopu sladkostí ako poďakovanie za ich snahu.     

            Ďakujeme všetkým šikovným žiakom, ako aj obchodnému reťazcu COOP Jednota Čadca.                                                                                                                                                                                                   

            Mgr. Šimaliaková

      • 2023/2024

      • Okresné kolo

          • Patrik Urbánek

          • úspešný riešiteľ
          • Olympiáda v anglickom jazyku · Okresné kolo · 2023/2024
          • Terézia Krajčová

          • úspešný riešiteľ
          • Olympiáda v anglickom jazyku · Okresné kolo · 2023/2024
      • 2022/2023

      • Mestské kolo

          • Daniela Urbánková

          • 1. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
          • Nina Piščeková

          • 3. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
          • Tomáš Časnocha

          • 3. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
      • Regionálne kolo

          • Viktória Straková

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Nela Michalíková

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Sofia Serafinová

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Viktória Mikulová

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Marcus Tomica

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Matúš Klušák

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Karolína Serafinová

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Peter Lucák

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Jakub Cech

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Šimon Krištofik

          • 3. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Dávid Jašurek

          • 3. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Filip Jašurek

          • 4. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
      • Celoštátne kolo

          • Dávid Jašurek

          • 1. miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
          • Dávid Jašurek

          • 5. miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
          • Šimon Krištofik

          • 7.miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Kudlov 781, Skalité
        • základná škola: 0910 376 159 skola@zskskalite.edu.sk
          materská škola: 0948 010 771 msskalitekudlov@gmail.com
          školská jedáleň: 0948 060 771 jedalen.kudlov@gmail.com
          ŠKD: 0911 675 265 skola@zskskalite.edu.sk
          CVČ: 0917 518 965 cvcskalite1@gmail.com
          riaditeľka školy: 0915 977 560
          kancelária: 0910 376 159
          zástupkyna MŠ 0948 010 771
          vedúca jedálne 0948 060 771
        • Skalité 781, 023 14 Skalité
          02314 Skalité
          Slovakia
        • 37812386
        • 2021671278
        • 0910376159
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje