• Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
      • Prihlásenie

    • Kontakty

        • Meno školy
        • Základná škola s materskou školou, Kudlov 781, Skalité
        • Telefón
        • základná škola: 0910 376 159 skola@zskskalite.edu.sk
          materská škola: 0948 010 771 msskalitekudlov@gmail.com
          školská jedáleň: 0948 060 771 jedalen.kudlov@gmail.com
          ŠKD: 0911 675 265 skola@zskskalite.edu.sk
          CVČ: 0917 518 965 cvcskalite1@gmail.com
          riaditeľka školy: 0915 977 560
          kancelária: 0910 376 159
          zástupkyna MŠ 0948 010 771
          vedúca jedálne 0948 060 771
        • Adresa školy
        • Skalité 781, 023 14 Skalité
          02314 Skalité
          Slovakia
        • IČO
        • 37812386
        • DIČ
        • 2021671278
        • Mobil
        • 0910376159
          • OPATRENIA PLATNÉ OD 1.10.2020 V NAŠEJ ŠKOLE

            Realizácia skupinového  vyučovania žiakov počas mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením Covid-19 v školskom roku 2020/2021 prebiehala do 30.9. s obmedzeniami  tak, že skupiny ostávali homogénne (celé triedy), t. j. v obmedzenom režime.

            Od 1.10.2020 bude prebiehať skupinové vyučovanie (cudzie jazyky, technika, informatika a etická výchova), extra hodiny  za nasledujúcich podmienok:

            a) Cudzie jazyky, technika, informatika, etická výchova – prebieha v obvyklom režime, pričom sa budú spájať do skupín žiaci z ročníka podľa rozdelenia do skupín, t.j. zmiešané skupiny, povinné rúška

            b) Extra hodiny  (ak relevantné) – prebiehajú v obvyklom režime, pričom sa budú spájať do skupín žiaci z ročníka podľa rozdelenia do skupín, t.j. zmiešané skupiny – povinné rúška

            c) Telesná výchova prebieha riadne podľa školského vzdelávacieho programu  mimo telocvične, t.j. v interiéri so zameraním na teoretické poznatky alebo v exteriéri, ostáva delenie podľa tried. Hudobná výchova v teoretickej rovine. 

            d) Rušia sa do odvolania exkurzie, plavecké výcviky, lyžiarske výcviky, školy v prírode, rodičovské združenia ... (vrátane projektu)

            e) Celoslovenské testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka ZŠ, podľa zákona 440/2015 Z.z., § 58 písm. p.)  sa bude realizovať do dvoch mesiacov od skončenia mimoriadnej situácie. 

            f) Činnosť Súkromnej základnej umeleckej školy prebieha vo vyhradených priestoroch za dodržania prísnych hygienických opatrení

            g) Postupujeme v súlade s „Manuálom pre základné školy, ktorý upravuje organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania v základných školách pre školský rok 2020/2021“ a podmienkami školy za dodržiavania zvýšených hygienických zásad a predpisov.  Usmernenie je platné a účinné do času, kým nebude vydaná nová aktualizácia.

            Všetky osoby vstupujúce do areálu školy a interiéru školy sú povinné mať

            prekryté horné dýchacie cesty (nos, ústa), napríklad rúškom, šálom, šatkou, a to s výnimkou:

            - detí do 3 rokov veku,

            - osôb v exteriéroch, pokiaľ sú od ostatných osôb vzdialené viac ako 2 metre,

            - žiakov prvého stupňa základnej školy v interiéri školy v rámci výchovnovzdelávacieho procesu, ale odporúča sa!

            - deti v interiéri materskej školy,

            - fotografované osoby na čas nevyhnutný pre výkon procesu fotografovania,

            - zamestnanca, ktorý sa nachádza na pracovisku sám.

             

            Všetky ostatné opatrenia a dezinfekcia bude prebiehať v režime ako doteraz.

          • Po zvieracích stopách

            Dňa 23.9.2020 žiaci 5. ročníka a 8. B absolvovali exkurziu do ZOO Bojnice ,, Po zvieracích stopách". Zážitkovou formou si žiaci mohli pozrieť žijúce a ohrozené druhy zvierat a zároveň po prednáške spievodkyne si testom overili vedomosti. Záverom exkurzie bola prehliadka Bojnického zámku.

            Za pedagógov: PaedDr. Koperová, Mgr. Tomicová, Mgr. Prašilová

          • AKTUÁLNE OZNAMY k 17.9.2020

            Oznam – rúška na školách

            Úrad verejného zdravotníctva SR zverejnil dňa 14. septembra 2020 nové opatrenie k noseniu rúšok. Opatrením sa predlžuje povinnosť nosiť rúška na školách do 1. októbra 2020 za inak nezmenených pravidiel.

            Povinnosť preventívneho nosenia rúšok platí od 14. septembra 2020 od 18:00 hod. do 1. októbra 2020 pre pedagógov a odborných zamestnancov (napr. asistent učiteľa alebo špeciálny pedagóg) a žiakov druhého stupňa základných škôl a študentov stredných škôl v rámci vyučovania.

            Nosenie rúšok v triedach nie je povinné pre mladšie deti, teda tie, ktoré navštevujú predškolské zariadenia a prvý stupeň základných škôl (ide o ucelený a nemeniaci sa kolektív; deti nosenie rúšok ťažšie znášajú; ak ho však budú na tvári akceptovať, jeho nosenie odporúčame).

            Nosenie rúšok je povinné aj pre pedagógov, odborných zamestnancov a všetkých žiakov v interiérových priestoroch s výnimkou času potrebného na konzumáciu jedál a nápojov.

            Výnimky z nosenia rúšok majú žiaci so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím. K žiakom s chronickými ochoreniami dýchacích ciest s dychovou nedostatočnosťou a kožnými ochoreniami tváre, ktorým by nosenie rúška dlhší čas mohlo spôsobovať záťaž, odporúčame pristupovať individuálne, najvhodnejšie po konzultácii s ošetrujúcim lekárom.

            Podrobné informácie o tom, prečo má nosenie tvárových rúšok význam, ako rúškami vybaviť žiakov do školy či ako správne používať rúško nájdete na webe Úradu verejného zdravotníctva SR.

            Zdroj: MŠVVaŠ SR

             

            Do konca 30.9 sa nad rámec zelenej fázy: 

            Pri vstupe do školy sa vykonáva ranný filter (príloha č. 3 obsahuje najčastejšie otázky ohľadom ranného filtra). 

            Žiaci prvého stupňa majú odporúčané nosiť rúška, ostatní žiaci povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, vrátane svojej triedy v interných priestoroch školy. 

            Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR.

            Pedagogický zamestnanec a odborný zamestnanec nosí rúško alebo ochranný štít.

             Odporúčame organizovať aktivity tak, aby bolo možné časť dňa tráviť vonku či už v areáli školy alebo mimo neho podľa podmienok školy a klimatických podmienok.

            Telesná výchova sa realizuje jedine v exteriéri.  Telocvičňa a ostatné vnútorné priestory na šport (napr. bazén, posilňovňa) sa do 30.9. nevyužívajú

            Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne 3x denne a podľa potreby. 

            Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci, odborní zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne. 

            Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí byť vykonávaná minimálne 2x denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí, zábradlia...).

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

            Biela pastelka aj u nás v škole - 17.9.2020

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

            Za akúkoľvek podporu od vás ďakujeme.

        • Prevádzka ŠKD od 15.9.2020
          • Prevádzka ŠKD od 15.9.2020

            Vážení rodičia, od 15.9.2020 upravujeme prevádzku ŠKD  nasledovne:

            Čas: 11:10 – 16:36 hod.  

            Po vyučovaní sa presunú žiaci (všetci prihlásení do ŠKD) do svojich oddelení (zoznam detí podľa oddelení je k nahliadnutiu u vychovávateľiek)

            • ŠKD 1 -  číslo dverí 44
            • ŠKD 2 - číslo dverí 41

            Žiadame Vás, aby ste vstupovali do budovy školy len s rúškom a s použitím dezinfekcie rúk, obmedzili svoj pohyb v škole na čo najkratší čas a dodržiavali nahlásený čas odchodu žiaka z ŠKD. (v prípade nevyhnutnosti tel.: 0911 675 265)

            Vo vlastnom záujme sledujte aktualizácie v závislosti na ďalšie nariadenia ministerstva školstva a ÚVZ SR  na webovej stránke školy.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Oznam - Výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa Základnej školy s materskou školou Skalité - Kudlov

            Obec Skalité podľa ustanovenia § 4 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov § 5 zákona č. 552/2003 o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov v y h l a s u j e výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa Základnej školy s materskou školou, Skalité – Kudlov č.781 (s predpokladaným nástupom od 02. 11. 2020).

            1. Požadované kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky (podľa § 9, § 10 a § 39 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov)

            • kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky na výkon pracovnej činnosti požadované na druh a typ školy,
            • najmenej 5 rokov pedagogickej činnosti v zmysle § 3 ods. 5 zákona č. 596/2003 Z. z.,
            • vykonanie I. atestácie alebo jej náhrady.

            2. Iné kritériá a požiadavky:

            • bezúhonnosť podľa § 9 ods. 1 písm. b)  a § 15 zákona č. 138/2019 Z. z.,
            • zdravotná spôsobilosť podľa § 9 ods. 1 písm. c) a § 16 zákona č. 138/2019 Z. z.,
            • ovládanie štátneho jazyka podľa § 9 ods. 1 písm. d) a § 17 zákona č. 138/2019 Z. z.,
            • orientácia v aktuálnych otázkach školskej výchovy a vzdelávania,
            • základná znalosť problematiky riadenia a ekonomiky,
            • znalosť súvisiacej legislatívy (právne normy upravujúce problematiku školstva - riadenie, hospodárenie, pôsobnosť, kompetencie škôl a školských zariadení, výchovno-vzdelávací proces a pod.),
            • základy práce s počítačom a bežná práca s aplikáciami pod Windowsom (MS Office),
            • riadiace, komunikačné a organizačné schopnosti,
            • predloženie písomného návrhu koncepcie riadenia a rozvoja ZŠ s MŠ Skalité – Kudlov č.781 podľa § 4 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z.,
            • dobré výsledky dosahované v odbornej práci - napr. metodická práca, publikovanie, úspešne zrealizované projekty z oblasti výchovy a vzdelávania a pod. (potrebné zdokladovať),
            • referencie z predchádzajúcej praxe,
            • flexibilita, zodpovednosť a spoľahlivosť,
            • vyrovnaný postoj k pracovnému zaťaženiu.

            3.  Zoznam požadovaných dokladov

            • písomná žiadosť o účasť na výberovom konaní,
            • overené kópie dokladov o vzdelaní,
            • doklad o absolvovaní I. atestácie alebo jej náhrady,
            • potvrdenie o dĺžke pedagogickej praxe podľa § 4 vyhlášky č. 1/2020 Z. z.
            • štruktúrovaný profesijný životopis (prípadne doplnený o doklad o absolvovaní ďalšieho vzdelávania, publikačnú činnosť, súpis realizovaných projektov aj s odkazom na referenčnú osobu),
            • písomný návrh vlastnej koncepcie riadenia a rozvoja základnej školy,
            • lekárske potvrdenie o telesnej spôsobilosti a o duševnej spôsobilosti pre výkon činnosti učiteľa a vedúceho pedagogického zamestnanca,
            • ďalšie doklady preukazujúce špeciálne znalosti alebo osobnostné predpoklady,
            • písomný súhlas uchádzača so spracúvaním jeho osobných údajov na účely výberového konania v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov,
            • čestné vyhlásenie o pravdivosti všetkých údajov uvádzaných v prílohe žiadosti.

            4. Základná zložka mzdy

            Platová trieda č. 8 podľa prílohy č. 4 zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, finálna úroveň mzdy závisí od dĺžky započítateľnej odbornej praxe a príplatku za riadenie.                     

            5. Dátum a miesto podania žiadosti o účasť na výberovom konaní

            • žiadosť (prihlášku) a potrebné doklady do výberového konania doručte:  do 05. 10. 2020 do 12.00 hod.
            • na adresu zriaďovateľa: Obec Skalité, Obecný úrad Skalité č. 598, 023 14  Skalité  
            • v zalepenej obálke, označenej heslom „VK – riaditeľ ZŠ – NEOTVÁRAŤ“ a s  uvedením odosielateľa.
            • prihlášky uchádzačov, ktoré nebudú obsahovať požadované doklady, alebo boli doručené po stanovenom termíne, nebudú do výberového konania zaradené.
            • prihláseným uchádzačom, ktorí spĺňajú požadované predpoklady, výberová komisia oznámi termín a miesto výberového konania písomne.

            Ďalšie informácie:

            Obec Skalité: (00421) 41 / 43 76 106

             e-mail: obec@skalite.sk

        • NAJ ŠKOLA
          • NAJ ŠKOLA

            Ak by mal niekto čas....podporte zážitok našich detí byť v TV... hlasujte (najlepšie každý deň) na http://najskola.sk/

            Bude vás to stáť len pár sekúnd času, ale vaši žiaci budú mať zážitok na celý život.

            NAJ ŠKOLA je nová šou RTVS pre všetky základné školy na Slovensku. každého okresu na Slovensku postúpi do televíznej relácie iba jedna škola. Nie je dôležité sa len prihlásiť, ale je potrebné zabojovať o priazeň rodičov, starých rodičov a celej komunity, ktorá bude hlasovať tak, aby daná škola z okresu získala čo najviac hlasov.

            A nezabudnite, že hlavná finančná výhra pre školu tiež stojí za to.

            Ď A K U J E M E

             

          • Usmernenie k činnosti ŠKD

            Vážení rodičia, podľa usmernení MŠVVaŠ SR upravujeme z dôvodu prevencie šírenia pandémie COVID-19 prevádzku ŠKD od 3.9. do 14.9.2020 nasledovne:

            Čas: 11:10 – 16:00 hod.  

            Ráno po príchode do školy pôjdu žiaci priamo do svojich kmeňových tried. Po vyučovaní sa presunú žiaci do svojich oddelení

            • ŠKD 1 -  číslo dverí 44
            • ŠKD 2 - číslo dverí 41
            • ŠKD 3 - číslo dverí 38 - knižnica

            V tomto prechodnom období bude mať každá trieda zabezpečenú jednu vychovávateľku.

            Pri odchode z ŠKD Vám budú deti vydávané po 15 hod., alebo so súrodencom po skončení vyučovania tak, ako nám nahlásite čas odchodu.

            Žiadame Vás, aby ste vstupovali do budovy školy len s rúškom a s použitím dezinfekcie rúk, obmedzili svoj pohyb v škole na čo najkratší čas a dodržiavali nahlásený čas odchodu žiaka z ŠKD. (v prípade nevyhnutnosti tel.: 0911 675 265)

            Vo vlastnom záujme sledujte aktualizácie v závislosti na ďalšie nariadenia ministerstva školstva a ÚVZ SR  na webovej stránke školy.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Začiatok školského roka 2020/2021

            Milí rodičia, žiaci, prázdniny sa pomaly končia a školský rok začína. Tešíme sa na prvé stretnutie s Vami, v stredu, 2.9.2020 vstupujte do školy od 8:15 do 8:30 hod. nasledovne:

            • 1. ročník – len  s jedným rodičom – triedy na prízemí
            • 2. – 9. ročník – presun do tried podľa pokynov triednych učiteľov

            Do budovy školy vstupujte v rozostupoch  s rúškom a po povinnej dezinfekcii rúk. Plynule sa presuňte, priebežne ako ste prišli, do svojich kmeňových tried a riaďte sa pokynmi - usmerneniami pedagogických zamestnancov.

            Organizácia dňa:

            streda - 2.9.2020 - všetci žiaci sa s triednym učiteľom privítajú v kmeňových triedach.  

            Odchod žiakov domov: 2. - 9. ročník o 9:30 hod., 1. ročník o 10.00 hod.

             Organizácia ŠKD:

            Prevádzka ŠKD začína 3.9.2020/štvrtok po ukončení vyučovania. Žiaci 1. - 4. ročníka budú mať možnosť tráviť čas v školskom klube detí podľa zadelenia mimoriadne do 15.9. 2020 v 4 oddeleniach do 16:00 hodiny. Umiestnenie ŠKD je v kmeňových triedach. Vyzdvihnutie detí z ŠKD: rodič nevstupuje do školy, čaká pred hlavným vchodom a kontaktuje vychovávateľku telefonicky. Tel.  ŠKD:  0911 675 265

            Školská jedáleň:

            Rodičia, ak máte záujem o stravovanie Vášho dieťaťa v našej školskej jedálni, vytlačte si prihlášku na našej webovej stránke školy. Vaše dieťa prinesie prihlášku do školy hneď prvý školský deň, 2.9.2020. Odovzdá ju triednej pani učiteľke. Ak nemáte možnosť vytlačiť si prihlášku, dostane ju dieťa v prvý deň v škole a donesie ju podpísanú  3.9.2020. Obed po nahlásení triednemu učiteľovi bude zabezpečený od 3.9.2020.

          • Informácie pre rodičov a žiakov ZÁKLADNEJ ŠKOLY a ŠKD

            Milí rodičia, žiaci, 

            chceme Vás informovať o nových povinnostiach v súlade s novými organizačnými podmienkami v školskom roku 2020/2021 v súvislosti so šírením vírusu COVID 19.

            Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie – podpisuje rodič.

            Zákonný zástupca:

            • Dodržiava pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky ZŠ a ŠKD.
            • Do školypošle/privedie iba zdravého žiaka. Ak sa žiak ráno sťažuje na bolesti hlavy, nádchu, má kašeľ a pod. nesmie prísť do školy.
            • Je zodpovedný za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode do ZŠ a odchode žiaka zo ZŠ (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Zabezpečí svojmu dieťaťu dve rúška (jedno bude v skrinke) a papierové jednorazové vreckovky.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v domácom prostredí, bezodkladne o tejto situácii informuje triednu učiteľku a riaditeľku školy.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v školskom prostredí, bezodkladne si svoje dieťa príde vyzdvihnúť.
            • Povinnosťou zákonného zástupcu je bezodkladne nahlásiť karanténu, ak bola u žiaka nariadená detským lekárom alebo príslušným RÚVZ. Za týchto podmienok bude žiak zo školy vylúčený.
            • Zákonný zástupca ráno môže odprevadiť svoje dieťa k hlavnému vchodu. Do budovy školy NEVSTUPUJE! Výnimku tvoria rodičia 1. ročníka. Do školy sprevádza svoje dieťa iba jeden rodič a dodržuje opatrenia školy. 
            • V prípade nutnosti vstúpiť do vnútorných priestorov školy ( prevzatie chorého dieťaťa, úrazu) má na tvári rúško a ruky si pri vchode vydezinfikuje.
            • Dodržuje upozornenia zverejnené piktogramami na vchodových dverách a v priestoroch školy.

            stiahnuť - dokument -  Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka

            stiahnuť - dokument -  Vyhlásenie zákonného zástupcu

            stiahnuť - dokument -  Podmienky vstupu do školy

            Veríme, že dobrou a včasnou komunikáciou, pochopením a spoluprácou zvládneme školský rok 2020/2021.

            V prípade akýchkoľvek otázok neváhajte kontaktovať vedenie školy.

            Všetky opatrenia sú v súlade s nariadeniami ministerstva školstva a RÚVZ.

            Ak nemáte možnosť si vytlačiť povinné prílohy, kontaktujte triedneho učiteľa.

            Spoločne to zvládneme!

            Vaša škola

          • Informácie pre rodičov detí MATERSKEJ ŠKOLY

            Do MŠ deti potrebujú:

            • podpísané prezuvky
            • podpísané pyžamo
            • náhradné veci na prezlečenie vo vrecúšku
            • deti 2. a 3. triedy úbor na cvičenie – tepláky, tričko
            • 5 - 6 ročné deti 3 € na pracovné zošity
            • rúško v skrinke

            Do MŠ nenosia:  hračky z domu, sladkosti, zbytočné sponky, traky, vsúvacie prezúvky

            Hygienicko-epidemiologické opatrenia:

            • zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko epidemiologických opatrení pri privádzaní  deti do MŠ v šatni – nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk
            • dodržiavanie pokynov riaditeľky, resp. zástupkyne  MŠ
            • odovzdáva dieťa výhradne učiteľke v príslušnej triede
            • pri prvom nástupe do MŠ predkladá čestné prehlásenie
            • pri prerušení dochádzky do MŠ viac ako 3 dni, predkladá písomné vyhlásenie, že neprejavuje príznaky prenosného ochorenia, nemá nariadenú karanténu 
            • v prípade podozrenia na ochorenie COVID19 informuje zástupkynu riaditeľky MŠ
            • v interiéri a exteriéri MŠ nemusia nosiť deti rúška
            • ak pôjde dieťa na obed domov, rodič čaká v chodbičke pred šatňou, čo najrýchlejšie oblečie dieťa a odchádza z interiéru MŠ
            • deťom pri podozrení bude meraná teplota. Prijímame len zdravé deti !
            • dieťa sprevádza len jedna osoba, ktorá nevstupuje do triedy
            • Prevádzka MŠ je od 7:00 hod do 16:30 hod
            • Plenárna schôdza rodičov je plánovaná na 24.9.2020 o 15:30 – upresníme
            • Prosíme rodičov, aby si všímali oznamy na dverách MŠ
            • Prosíme rodičov, pokiaľ sú deti zdravé, aby dochádzali do MŠ pravidelne. Na miesto v MŠ v školskom roku 2020/2021  čaká 9 neprijatých detí.

             

            • MŠ vytvorila facebookovú skupinu pre rodičov :  Materská škola Skalité – Kudlov

            Ak máte záujem o aktuálne dianie v MŠ požiadajte o prijatie.

             

                                         Tešíme sa na spoluprácu.

          • Informácie ŠJ

            Zverejnené 24.8.2020                Alojzia Krčmáriková, vedúca ŠJ

            Odhlasovanie obedov - informácie o platbách

            Vážení rodičia, od 1. 9. 2020 sa mení zápisný lístok a podmnienky stravovania v školskej jedálni. 

            Rodičia detí ZŠ a MŠ,  ktorým patrí dotácia na stravovanie v zmysle Zákona 544/2010,  sú   p o v i n n í   odhlasovať svoje deti zo stravy v čase keď nie sú prítomné v ZŠalebo MŠ!!! V opačnom prípade si neodhlásený obed zaplatia v plnej výške!!

            Podľa novelizácie Zákona č. 544/2010 Z. z. , § 4, ods. 1 – dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom sa poskytuje v sume 1,20 € za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo na výchovno-vzdelávacom procese v základnej škole a odobralo stravu.

            Zápisné lístky na šk. rok 2020/2021 a pokyny.doc

            účet školskej jedálne: SK59 0200 0000 0019 4288 0755

            variabilný symbol je číslo stravníka do poznámky uveďte meno a priezvisko stravníka.

            Informácie k platbám, alebo stav preplatkov z minulého roka dostanete  u ved. ŠJ každý pracovný deň od 8.00 – 12.00 hod. , alebo na telefónnom čísle 0948 060 771

        • Milé deti, vážení rodičia
          • Milé deti, vážení rodičia

            O niekoľko dní zakývame letným prázdninám a stretneme sa opäť v škole. Už sa na Vás aj budúcich prváčikov a škôlkárov veľmi tešíme. Podrobné informácie o nástupe do školy a organizácii vyučovania Vám poskytneme na našej web stránke v stredu 26. 8.2020

            Ak potrebujete nejaké potvrdenia o návšteve školy alebo si potrebujete vybaviť akékoľvek administratívne záležitosti, oznamujeme Vám, že zástupkyne riaditeľa školy pre ZŠ a MŠ Vám budú k dispozícii v škole od pondelka 24. 8. 2020 v čase od 8:00 do 13:00 hod.

            Všetkým prajeme príjemný zvyšok prázdnin a dovolenky. :-)

            Vedenie školy

             

        • Oznam MŠ
          • Oznam MŠ

            Vážení rodičia, dňa 30.6.2020 od 8:00 hod. do 13:00 hod. si môžete v materskej škole vyzdvihnúť rozhodnutia o prijatí/neprijatí Vášho dieťaťa do materskej školy v školskom roku 2020/2021. V prípade, že Vám termín nevyhovuje, kontaktujte, prosím,  p. zástupkynu MŠ na čísle 0948 010 771. 

          • Príhovor riaditeľky školy

            Slovíčko ďakujem patrí medzi základné slová, ktoré sa človek učí od útleho detstva.

            Deti, ale aj ľudia v dospelosti, naň však veľmi často zabúdajú. Situáciu, v ktorej sme sa ocitli v marci 2020, nikto z nás nepredpokladal. Vyžadovala osobitý prístup a obrovské nasadenie. Hrdinami doby sa stali všetci tí, ktorí nasadili vlastné životy, energiu, čas a venovali ju nám všetkým.

            Našim žiakom:

            Hrdinami tejto doby ste sa stali aj vy, naši žiaci. Boli ste zrazu doma, síce v kruhu svojich rodín, čo sa veľmi počíta. Aj vy so svojimi rodičmi ste si museli zorganizovať čas tak, aby ste sa prispôsobili nárokom vyplývajúcim z tejto mimoriadnej situácie. A nabehli ste do vzdelávania na diaľku. Ste výnimoční, takúto situáciu  pred vami nepoznali a nezažili žiaci tejto školy počas celej jej 34  - ročnej existencie. A v tom STE OZAJ VÝNIMOČNÍ.

            Ako ste sa popasovali s novou situáciou zhodnotí každý jednotlivec sám. Aké budú výsledky Vašej usilovnosti, zapojenosti, obetavosti a snahy budeme vidieť neskôr. Tento rok ste na vysvedčení nedostali známky.  Napriek tomu veríme, že je to krok k tomu, aby ste vy aj  celá spoločnosť pochopili známe slová: „UČÍME SA NIE PRE ZNÁMKY, ALE PRE ŽIVOT A SVOJE UPLATNENIE“.

            Ovocie Vášho úsilia sa odzrkadlí najmä v ďalšom školskom roku. Každý bude stavať na základoch, ktoré má a ktoré získal. A my, učitelia, sme sa naozaj snažili. Učivo sme Vám sprostredkovali aj on-line hodinami a videokonferenciami. S pomocou a výraznou podporou Vašich rodičov, starých rodičov, možno súrodencov či iných najbližších ste všetci splnili nároky, ktoré na Vás boli kladené... Bolo to náročné pre nás všetkých. Najviac nám všetkým chýbali sociálne väzby, vzťahy a triedne spoločenstvá. Veď priznajte, koľkým z Vás chýbali hlavne kamaráti a spolužiaci, či páni učitelia?

            Ale tešíme sa, že ste využili možnosť dobrovoľného vzdelávania v júni a prišli ste opäť do svojich tried, i keď nakrátko. A teraz si zaslúžite ODDYCH. Áno, začali Vám OZAJSTNÉ PRÁZDNINY. Tak sa tešme, že vlastnou disciplinovanosťou a rešpektom k všetkým nariadeniam sa opäť po dvoch mesiacoch v septembri vrátime v plnej sile späť a rok 2020 zostane v spomienkach nielen tejto generácie, ale i ďalších.

            Rodičom:

            Výnimočná situácia aj Vás vrhla do výnimočného postavenia. Museli ste zo dňa na deň prebrať časť našej práce popri vlastnej práci, starostlivosti o všetkých, ktorí zrazu ostali doma. Ďakujeme Vám za pevné nervy, zhovievavosť, spoluprácu pri učení sa s deťmi. Prajeme Vám zdravie, pokoj a radosť z Vami vynaloženého úsilia v prospech svojich detí. I vy ste sa stali VÝNIMOČNÍ.

            Kolegom:

            Dovoľte mi, Vážení kolegovia učitelia, poďakovať za všetko, čo ste v tejto výnimočnej situácii s pandémiou Covid 19 dokázali.

            Naše povolanie je to najušľachtilejšie a najvznešenejšie. Máme takéto poslanie, ale cítim aj Vašu povinnosť, potrebu a chcenie, odovzdávať novej generácii po tisícročia nazbierané poznatky a životné skúsenosti o tomto svete. Aj v tejto výnimočnej situácii ste tu boli pre deti a rodičov, ktorí Vás potrebovali.

            Ďakujem Vám za to, že ste vždy milí, láskaví, vnímaví, poctiví a empatickí. Taktiež ďakujem za to, že ste našich žiakov i na diaľku pri učení z domu naháňali a tlačili, aby viac pracovali, lebo v nich vidíte potenciál.  Ďakujem Vám za Vašu odbornú prácu, za Váš osobný prístup, za Vašu ochotu a snahu v týchto neľahkých časoch.

            V neľahkej situácii sa ocitli aj ostatní zamestnanci školy. Vy, pani upratovačky, kuchárky, školníci,  ste napriek obavám pomáhali zabezpečiť všetky nariadenia tak, aby ste udržali i keď obmedzený chod školy, pripravili bezpečné a hygienické prostredie pre žiakov aj ostatných zamestnancov či návštevníkov školy. Naše účtovníčky, ktoré pracovali z domu popri starostlivosti o chod vlastnej domácnosti. Učiteľky materskej školy a vychovávateľky, ktoré sa napriek prekážke v práci vzdelávali on-line a skrášlili školský dvor pri veselom maľovaní. Všetci máte náš obdiv, že ste situáciu zvládli bez presadzovania vlastných nárokov a s pochopením.

            Dnes hrdo konštatujeme: ZVLÁDLI SME TO a po uplynutí náročného obdobia v súvislosti s výskytom vírusu COVID-19 má slovíčko ĎAKUJEM oveľa väčšiu silu a moc.

             

                                                                           Za vedenie školy Mgr. Ľubica Serafinová

             

        • Vážení rodičia,
          • Vážení rodičia,

             

            Oznamujeme Vám, že na základe Opatrenia Obce Skalité zo dňa 27.6.2020 bude od 29. 6. 2020 zatvorená ZŠ s MŠ Skalité - Kudlov zatvorená. Mimo prevádzky bude aj materská škola, školský klub detí a školská jedáleň. Vzniknutá situácia nám neumožňuje riadne ukončiť školský rok a odovzdať vysvedčenia v riadnom termíne. Žiaci deviateho ročníka vysvedčenia dostanú dnes 29. júna. Ostatným žiakom  odovzdáme vysvedčenie 3. septembra 2020.

            Žiaci 9. ročníka, ktorí neodovzdali učebnice, čip na stravu v ŠJ a neprevzali si vysvedčenie a nemôžu si prevziať vysvedčenie dnes, môžu tak urobiť na konci prázdnin v dňoch 27. – 28. augusta 2020.

            Prajeme Vám veľa zdravia a pekné letné prázdniny. Tešíme sa na Vás 2. septembra 2020.

        • Mimoriadny oznam
          • Mimoriadny oznam

            ZŠ s MŠ, Skalité - Kudlov č. 781 informuje:

            Vzhľadom na súčasnú zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu zaznamenaním nárastu pozitívnych osôb na ochorenie COVID-19 v okrese Čadca, v nadväznosti na usmernenie RÚVZ v Čadci zo dňa 24.06.2020, ktorým sa v čase mimoriadnej situácie nedoporučuje konanie hromadných podujatí v okrese Čadca a Kysucké Nové Mesto a po dohode so starostom Obce Skalité, riaditeľka školy oznamuje nasledovné:

            Žiakom 6.-9. ročníka ZŠ s MŠ Skalité - Kudlov č. 781 sa neodporúča v dňoch 26.6.2020 (piatok) a 29.6.2020 (pondelok) prítomnosť v škole.

            Žiakom 1.-5. ročníka ZŠ s MŠ, Skalité - Kudlov č. 781 sa v dňoch 26.6.2020 (piatok) a 29.6.2020 (pondelok) odporúča prítomnosť v škole len v nevyhnutnom prípade.

            Vysvedčenia si žiaci prevezmú dňa 30.06.2020 (v utorok) o 08:30 hod. vo svojich triedach.

            Rodičom detí navštevujúcich materskú školu sa odporúča v čase od 26.6.2020 (piatok) do 30.6.2020 (utorok) umiestniť dieťa do materskej školy len v nevyhnutnom prípade.

            Strava v školskej jedálni sa poskytne len žiakom a deťom podľa skutočného počtu zisteného ráno do 8:00 hod. V pondelok a utorok sa žiakom ZŠ (okrem ŠKD, ak bude oň záujem a MŠ) strava v jedálni neposkytuje.

            Prevádzka materskej školy Skalité - Kudlov v mesiaci júl a august  2020 z dôvodu nízkeho záujmu nebude.

            Ďakujeme za pochopenie, myslíme na zdravie Vašich detí.                    Mgr. Ľubica Serafinová, riaditeľka školy

      • 2023/2024

      • Okresné kolo

          • Patrik Urbánek

          • úspešný riešiteľ
          • Olympiáda v anglickom jazyku · Okresné kolo · 2023/2024
          • Terézia Krajčová

          • úspešný riešiteľ
          • Olympiáda v anglickom jazyku · Okresné kolo · 2023/2024
      • 2022/2023

      • Mestské kolo

          • Daniela Urbánková

          • 1. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
          • Nina Piščeková

          • 3. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
          • Tomáš Časnocha

          • 3. miesto
          • Hviezdoslavov Kubín · Mestské kolo · 2022/2023
      • Regionálne kolo

          • Viktória Straková

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Nela Michalíková

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Sofia Serafinová

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Viktória Mikulová

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Marcus Tomica

          • 1. miesto/ mladší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Matúš Klušák

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Karolína Serafinová

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Peter Lucák

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Jakub Cech

          • 2. miesto/starší žiaci
          • BIO F /družstvo · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Šimon Krištofik

          • 3. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Dávid Jašurek

          • 3. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
          • Filip Jašurek

          • 4. miesto
          • Nočná stopa Valachy · Regionálne kolo · 2022/2023
      • Celoštátne kolo

          • Dávid Jašurek

          • 1. miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
          • Dávid Jašurek

          • 5. miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
          • Šimon Krištofik

          • 7.miesto
          • III. kolo Slovenského pohára v zimnom biatlone · Celoštátne kolo · 2022/2023
      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Kudlov 781, Skalité
        • základná škola: 0910 376 159 skola@zskskalite.edu.sk
          materská škola: 0948 010 771 msskalitekudlov@gmail.com
          školská jedáleň: 0948 060 771 jedalen.kudlov@gmail.com
          ŠKD: 0911 675 265 skola@zskskalite.edu.sk
          CVČ: 0917 518 965 cvcskalite1@gmail.com
          riaditeľka školy: 0915 977 560
          kancelária: 0910 376 159
          zástupkyna MŠ 0948 010 771
          vedúca jedálne 0948 060 771
        • Skalité 781, 023 14 Skalité
          02314 Skalité
          Slovakia
        • 37812386
        • 2021671278
        • 0910376159
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje